Trăiri de adult într-un parc de copii: Dur la Teatrul de Comedie de George Tudor Anton

În cadrul Teen Fest 2017, în Sala Studio a Teatrului de Comedie s-a jucat spectacolul Dur de George F. Walker. Cele trei personaje îşi dau întâlnire într-un parc de copii decorat cu graffiti. Frunzele de pe jos îţi spun din prima că e toamnă.

Răzan KREM Alexe joacă rolul lui Bobby, un tânăr confuz care se explorează pe el însuși şi se descoperă pe parcursul spectacolului, poate mai mult decât celelalte personaje. Bobby este de multe ori acuzat că este un copil, că nu este deloc bărbat. Acest lucru ne este reamintit constant de tricoul său pe care scrie „Be a man”. Cristina Juncu în rolul Tinei, iubita lui Bobby, oferă o perspectivă emotivă, foarte credibilă, a personajului. Îşi acuză iubitul iar și iar, dar în timpul certei are momente de o dragoste aproape maternă faţă de băiatul care i-a greşit. de-a lungul piesei, Tina ne devine din ce în ce mai dragă.

La disensiunile din cuplu asistă Jill, prietena Tinei, interpretată natural şi plăcut de Irina Ştefan. Jill este cel mai vibrant personaj, cel mai bine aproape de viaţă. Jill este de față când Bobby dă greş, când Tina pare că alunecă iar pe calea greșită. Este acolo ca să-și manifeste supărarea şi să o aducă pe drumul drept.

Un limbaj bogat în vulgarităţi, în contrast cu parcul de copii. Această discuţie în trei începe jovial, cu umor chiar. Pe măsură ce acțiunea prinde contur, problemele devin ale unor tineri adulţi. Spre final, în momentul culminant al relaţiei dintre Tina ş Bobby, lumina devine rece şi sala se întunecă.

Deși scrisă în 1993, piesa reflectă multe dintre problemele actuale: încercările vieţii adolescentine, revelaţiile cu sexul opus şi nu numai.

Dur nu se termină previzibil și nici siropos. Se termină real.