Dacă refrenul „Ani de liceu cu emoții la română, (…) ani de liceu când se-ntâmpl-o tragedie fiindcă el te-a zărit la un film cu alt băiat” îți trezește melancolii indiferent de vârstă, asta e cea mai bună dovadă că rămânem cu toții îndrăgostiți de perioada adolescenței. E momentul în care fiecare zi pare o aventură, fiecare iubire pare the big one, fiecare ceartă pare un sfârșit de lume, fiecare prietenie pare pentru totdeauna.

Partea cea mai frumoasă e că în adolescență suntem cu toții mici artiști. Atunci se nasc cele mai sensibile poezii, atunci descoperim cele mai triste melodii, atunci ne apucăm de scris prin jurnale și de mers la teatru sau la film. Întrebările cer răspunsuri, și nu oricum. Prin punerea în practică. Resimțim totul la o altă intensitate. De la emoțiile școlărești, cele mai tari amintiri cu prietenii și primii fiori ai dragostei, întreaga lume se cere descoperită și explorată. E acel Carpe diem! pe care cu toții îl adulăm.

Tocmai de aceea TEEN FEST e o provocare de care tinerii au nevoie. 17 spectacole, patru ateliere și două spectacole în care chiar ei sunt protagoniști. Echipa de organizare de la Teatrul Excelsior a gândit un eveniment dedicat exclusiv lor, cu evenimente pe măsura nevoilor și intereselor tinerei generații. Cu adevărat o alternativă la posibilitățile de petrecere a timpului liber. O șansă de a pătrunde în fascinanta lume a teatrului timp de o săptămână și o invitație pentru cei care nu obișnuiesc să frecventeze acest spațiu. Festivalul urmărește să convingă liceenii bucureșteni (și nu numai) că teatrul nu mai e ceva oldie, ci un loc în care ți se vorbește deschis despre lucrurile din capul tău, despre curiozitățile pe care de multe ori nu ți le exprimi. Dar și o zonă tot mai frecventată de tineri, unde poți cunoaște oameni ca tine care să-ți devină cei mai buni prieteni sau alături de care poți descoperi că ai veleități artistice.

Tot în adolescență ești predispus să le încerci pe toate. Îți dai voie să greșești, să o iei de la capăt, pentru ca apoi să devii tot mai bun. Îți poți permite să ai visuri mărețe pe care să le schimbi frecvent și ai libertatea de a încerca să le îndeplinești. Cu teatrul cam așa e. Odată ce te-ai apucat de el, e greu să-l mai lași sau nu te mai lasă el pe tine. La TEEN FEST poți experimenta, poți cunoaște și poți afla foarte multe despre tine și lumea din jurul tău. E o experiență personală, socială și, da, culturală.

TEEN FEST ne învață că arta te poate face cool și smart. De ce să nu fii cu un pas înaintea tuturor? Hai la teatru!