Să pășim în lumea lui Octavie de Mădălina-Gabriela Bejat

Pe scenă se află o trupă franceză și totul pare diferit de teatrul cu care ne-am obișnuit.

Un violoncel, o vioară, o violă, un actor cântăreț și o soprană. Trei actoricare sunt marionete în universul lui Octavie.Octavie are 12 ani și este o fetiță ieșită din comun.  Își dorește dint tot sufletul să devină luptătoare de box șicompozitoare de operă.

Trăirile fetiței sunt accentuate de acordurile celor trei instrumente. Lumea i se dă peste cap in momentul în care doamna Bribes îi  dă o temă dificilă: un eseu pe care trebuie să-l scrie, dar este total lipsită de inspirație. Cere ajutor mamei sale, dar aceasta nu face altceva decât să îi spună că este lipsită de maniere. Apelează la fratele ei, dar el este foarte ocupat și singurul lucru cu care o poate ajuta este antrenamentul de box. Așa ajunge la concluzia că mamei sale nu ii pasă de ea și că fratele său o maltratează.

Urmează o perioadă dificilă, o perioadă în care imaginația sa o ia razna și se trezește într-o lume pe care nu o mai înțelege. Este speriată, dar reușește să găsească o modalitate de a reveni la realitate.

Spectacolul se sfârșește atunci când Octavie revine din lumea imaginară și mintea i se limpezește:are subiectul perfect despre care să scrie și o nouă arie de operă.